PDA

View Full Version : Bedroom TV install



elligw
08-08-2016, 02:50 PM
47010
Added a smart tv to the bedroom wall.

schew
08-11-2016, 02:20 AM
Sweet!
Was it as simple as using a studfinder to locate the studs? Do RV's's require a special wall mount or do you simply use a residential one?

elligw
08-11-2016, 07:08 AM
Sweet!
Was it as simple as using a studfinder to locate the studs? Do RV's's require a special wall mount or do you simply use a residential one?

Easier than I expected. Large area of wood behind the wall to screw a residential, low profile/close to the wall mount into. I made sure to use short wood screws so
that I didn't go through the shower wall.

TravelTiger
08-14-2016, 12:02 PM
Looks great! Will you remove it or strap it in place for travel?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BusManRG
08-14-2016, 12:36 PM
Looks great! Will you remove it or strap it in place for travel?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Great question! We chose not to go with the bedroom TV to save some dollars. Kind of funny when you think of some of the extra money we put into this unit when we ordered it! We were hoping that if we got a locking TV mount we wouldn't have to worry about strapping it in. Perhaps this mount is also locking? And do most of your feel that even if it is locking it should still have straps?

Sandy

TravelTiger
08-14-2016, 12:40 PM
Great question! We chose not to go with the bedroom TV to save some dollars. Kind of funny when you think of some of the extra money we put into this unit when we ordered it! We were hoping that if we got a locking TV mount we wouldn't have to worry about strapping it in. Perhaps this mount is also locking? And do most of your feel that even if it is locking it should still have straps?

Sandy

We have a tv that came with our rig in the bedroom. It's 32" and on an adjustable swing arm, and it has a pin that can lock it collapsed against the wall. But it still has straps to hold it as well. Our 50" living room tv is on a wall mount that does not swivel or anything. It does not have straps.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Johnandjodie
10-30-2016, 10:25 AM
How did you find or know where the source was? I am having trouble finding a diagram of how the coax is run from source to destinations...thanks for any guidance.

elligw
10-31-2016, 07:33 AM
I believe at each tv jack, one terminal is for Antenna Air, and one is for cable or satellite. Have to run an auto scan when you hook up to figure out which is which.


How did you find or know where the source was? I am having trouble finding a diagram of how the coax is run from source to destinations...thanks for any guidance.

Nabo
10-31-2016, 01:18 PM
Our 2015 Landmark has both the bedroom and living room tv's on swing arms with tie-down straps. Have have exchanged both tv's out for bigger smart tv's (55" in living room & 43" in bedroom) without having to change the swing arms.